De grens opgezocht
19 augustus 2026 - Niagara Falls, Canada
Onbevattelijk dat het blijft doorgaan!
Liters water en nog eens water die maar van een waterval af kletteren.
Dat gevoel bekruipt ons bij elke waterval die we zien.
Maar zeker was dat het geval bij de Niagara Falls die we dinsdag bezocht hebben.
Na een goede zondag (die diensten zijn hier terug te luisteren: https://www.sermonaudio.com/solo/frcdundas/sermons/) brachten we op maandag een bezoek aan een gemeentelid. ’s Middags gingen we de midgetgolfbaan op. Laat het ‘midget’ maar weg, het was meer golf 😉.
Er zijn hier zowieso om de paar kilometer wel immense golfbanen. De heuvels van de natuurlijke omgeving lenen zich er uitstekend voor en blijkbaar is het een geliefd tijdverdrijf. Wij hebben dus vooral geoefend op hard slaan bij de midgetgolf en Spencer ging er met de winst vandoor.
Dinsdag vertrokken we richting het Oosten, op naar de Niagara Falls.
Een indrukwekkend natuurfenomeen waar vandaag de dag ook veel toerisme omheen is gebouwd. Op internet valt te lezen dat er maar liefst 2.800 tot 3.160 kubieke meter water per seconde over de Niagara-watervallen heen stroomt. We hebben het niet nagemeten maar geloven het graag als je al de kracht van het water ziet en hoort (en voelt, er komt veel waterdamp vrij).
Het was verbazingwekkend om te zien en we moesten vaak denken aan Bijbelteksten als Psalm 93: 4 ("De HEERE in de hoogte is machtiger dan het bruisen van machtige wateren, de machtige golven van de zee.").
Het water komt uit 4 van de 5 grote meren in het gebied en stroomt daarna door naar Lake Ontario. Voorlopig daar water (en stroom!) genoeg.
De Niagara Falls bevinden zich op de grens van Canada en Amerika.
Wij zijn aan Canadese zijde gebleven (ons toeristenvisum voor Canada is niet geldig in Amerika). Na al het moois te hebben bewonderd, samen met de vele toeristen van over de hele wereld, zetten we koers naar het plaatsje Niagara-on-the-Lake.
Een mooie plek aan de monding van de rivier Niagara/ Lake Ontario. Ook daar was het best toeristisch, dat hebben we de afgelopen 2 weken nog niet zo gezien, meestal begeven we ons in het meer rustige 'platteland'. We slenterden wat rond en gingen toen naar het strandje waar je aan de ene kant Amerika ziet (met een fort) en aan de andere kant in de verte Toronto.
We hebben ons er goed vermaakt en kijken terug op een bijzondere (vakantie)dag!

Fijne dagen nog hoor!
Fijne dagen nog daar en goede reis tzt weer jullie. En welkom weer in ons land en regio. Ad de Blaeij